Hygiene

 

IMG_4917

Som titelen på bloggen sier: Jeg er ingen backpacker og jeg er i overkant opptatt av renslighet, spesielt mathygiene. Mine tips om hygiene er derfor, for noen, i overkant overdrevent.

Jeg har alltid med meg antibac i vesken. Noen foretrekker flytende, mens jeg foretrekker servietter fordi jeg føler jeg får vekk både bakterier og smuss. I tillegg har jeg ofte med meg en liten hotellsepe i flytende form. Veldig ofte, spesielt i Afrika og Asia, får man tak i rennende vann, men ingen sepe. Jeg vasker meg alltid, enten i rennende vann eller med antibac, før jeg spiser. Jeg tror man ka unngå mye, både magesyke og andre sykdommer, ved god håndhygiene!

Å spise street-food er fristende, men jeg prøver å unngå det. Om jeg skulle finne på å spise langs gaten spiser jeg kun hvis maten blir helt gjennomstekt og er glovarm. Ellers lever jeg litt etter prinsippet: Kok det, skrell det eller kast det. Melkeprodukter holder jeg meg helt unna.

Jeg har ofte med meg porsjonspakninger med kjeks, i tilfelle jeg blir veldig sulten og de hygieniske forholdene ikke er tilfredsstillende. Den eneste gangen jeg har spist opp hele lageret var da vi var i India… Da var det flere andre som også var glad for nødprovianten min!

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *