Er det trygt i Marrakech?

Dette bildet ble tatt på vei til fluplassen. Drosjesjåføren stoppet opp slik at jeg kunne ta bildet!

Dette bildet ble tatt på vei til fluplassen. Drosjesjåføren stoppet opp slik at jeg kunne ta bildet!

Siden jeg ikke alltid orker å være med på alt som de andre er med på er det viktig for meg at jeg kan ta en drosje og komme meg trygt og raskt til hotellet. Jeg var derfor spent på om jeg ville tørre å ta drosje i Marrakech. Vanligvis pleier jeg å lese meg opp på “trygghet” før jeg reiser, men av en eller annen grunn lot jeg være denne gangen.

Jeg har tatt drosje, alene, over hele verden. Det eneste landet jeg ikke ville ta drosje alene i er India. Ikke fordi det ikke var trygt, men fordi sjåførene ofte kjørte store omveier og tok deg med til halve slekten for å selge deg noe. Ganske vittig første gangen, men veldig slitsomt når man er alene og bare vil raskt frem.

I Marrakech tok jeg drosje opptil flere ganger og jeg følte meg aldri utrygg. Det eneste man må passe på er at man avtaler prisen på forhånd. Jeg hadde aldri noen problemer med å komme til enighet om taksten og heller ikke noen vanskeligheter ved betaling. (I India prøvde de alltid å legge på litt ekstra ved endt tur.)

Å gå alene i gatene, i sentrum, føltes heller aldri utrygt. Det eneste man må passe seg for er trafikken: Mopeder, biler, esler, motorsykler og hester i skjønn forening!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *