Shopping i Marrakech

Det er mye å handle i Marrakech: Krydder og oljer, vesker, sko, farge for klær, tepper, lykter, skåler… you name it… det er ikke den ting man ikke kan finne i soukene i Marrakech. Siden jeg selv ikke er så interessert i hverken interiør, “pynteting” eller billige vesker og sko, var ikke interessen overveldende. I tillegg kan jeg rett og slett ikke fordra å prute, muligens fordi jeg er ekstremt dårlig på det. Så dårlig at selgerne til slutt ler av meg og gir meg lavere pris enn jeg selv foreslår! Jeg finner det hverken gøy eller sjarmerende. Med dette tatt i betraktning var jeg derfor ikke så lei meg for at jeg hadde migrene da de andre gikk for å handle! (Bortsett fra at det hadde vært en artig opplevelse da!)

I tillegg har jeg heller dårlig erfaring med å komme hjem med “souvenirer”. Mye ser veldig flott ut når man er i utlandet og man er litt “hauset opp av kulturen”. I det man entrer dørstokken hjemme hender det ofte at tingenes verdi, både i rene kroner og ører og affeksjon, forsvinner forbausende fort. Jeg ser fortsatt for meg den fantastiske “keramikksaken” vi kjøpte i Bulgaria på 80-tallet. Pakket etter alle kunstens regler for at den ikke skulle knuse under flyreisen hjem (i grunnen et under at vi kom oss hjem med BalkanAir, men det er en annen historie….). “Keramikksaken” ble først satt på bordet, så i en hylle, så innerst i skapet for til slutt å bli donert til skolens loppemarked. Der var det tydeligvis ikke bare vi som hadde gjort en del bomkjøp i utlandet: de hadde en hel liten avdeling med “etniske souvenirer”, bl.a. flere av bulgarsk opprinnelse…

I India var jeg på nippet til å kjøpe meg en sari. Det var jo så flott stoff! Dessuten kunne jeg jo sy gardiner av silken, om jeg plutselig skulle finne ut at en fargesprakende sari i etnisk mønster ikke passet helt til min noe konservative stil, eller sy puter eller… legge den innerst i skapet sammen med det indiske sengeteppet, som fortsatt ligger der.

Selv om jeg selv ikke er så glad i å shoppe lokalt håndtverk ser jeg at det er mange som reiser til Marrakech nettopp for å shoppe. Jeg vil derfor henvise shoppingglade til min medblogger, Ann Mari, som har skrevet et bra og informativt innlegg om shopping i Marrakech i sin blogg Alltid reiseklar.

PS. Jeg er en racer på shopping i storbyer som London, Tokyo, Barcelona osv… I tillegg synes jeg det er artig å gå på de lokale loppemarkedene når jeg er ute og reiser, ikke for å kjøpe noe, men bare for å se. Planen er å skrive om dette under “queen of shopping” fanen, men jeg har bare ikke kommet så langt enda.

(Bloggtur sponset av Sahara Experience og Visit Morocco.)

 

4 thoughts on “Shopping i Marrakech

 1. Ann-Mari

  Takk for linken 🙂
  Jeg har samme erfaring som du, så jeg legger lista høyt på etniske souvernirer.
  Jeg er gal etter lykter, så Marrakesh var et lite paradis for meg…..Jeg har allerede noen fat fra Tine K med mønster, så denne gangen valgte jeg å kjøpe dessertskåler i enkle farger. Vet at det kan bli for mye av det mønstrete gode. Så langt er jeg happy med kjøpene, og satser på at ingen loppiser blir eier av kjøpene.
  Gleder meg til å lese fremtidige shoppinginnlegg fra deg! Tokyo var jo bare helt enorm, en by jeg gjerne drar tilbake til.

  Reply
  1. Cecilie Post author

   Det er jo noe annet om man liker den stilen. Jeg hadde sikkert aldri kjøpt noen Tine K fat, og ville derfor ikke kjøpt slike fat i Marrakech heller. 🙂 Jeg liker det ekstremt enkelt, på grensen til det kjedelige, så da blir det fort litt for mye for meg med det etniske preget. 🙂

   Tokyo og Seoul er to av de byene jeg virkelig elsker. Shoppet ikke voldsomt mye der (internasjonale merkeklær er ofte dyrere i Asia), men *for* noen byer! Man har aboslutt alt der, både det hypermoderne og det gamle, side om side. Jeg regner med det blir noen turer til begge byene det året vi skal bo i Beijing… 🙂

   Reply
 2. Hamaca Reiseblogg

  Hahaha! Morsom vri på innlegget! Er egentlig veldig sånn som du er – shopper veldig lite når jeg er ute og reiser. Mye pga at jeg ikke gidder å bære det, og som du nevner fordi tingene gjerne ikke ser like fantastiske ut når man kommer hjem. Men akkurat i Marrakech fant jeg både keramikk og lykter jeg likte overraskende godt! Og litt krydder er jo også greit å ha med seg hjem. Så da ble det jammen litt shopping på meg gitt! Slet fælt med to stooore fat jeg måtte bære med meg gjennom sikkerhetskontrollen og inn og ut av flyet hjem da.. følte meg passe teit!

  Reply
  1. Cecilie Post author

   Ingenting er jo bedre enn når man finner noe man virkelig har lyst på! Mitt problem er at jeg, på slike steder, ofte kommer hjem med mye “jalla”. Lokalt håndtverk er stort sett finest der det er laget liksom… 🙂 Jeg kjøpte forresten en eske med safran på flyplassen, så *noe* kjøpte jeg! 🙂

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *