Hotel Zalagh Kasbah Hotel & SPA, 4*

(Innlegget er sponset)
IMG_5997

 

Som vanlig er det litt mer styr å sjekke inn på et hotell når man er mer enn en familie. Sahara Experince som sammen med Visit Marocco arrangerte og sponset turen for oss, ønsket oss velkommen og gav oss litt informasjon om programmet. Førsteinntrykket av hotellet var at det var greit.

Uteområdet var kjempefint, med stort basseng og solstoler.

Når det gjelder rommene var jeg ikke overbegeistret. Nå skal det sies at jeg er mer enn normalt nådeløs når det gjelder hoteller… Interiørmessig var det helt greit, noe slitt, men det kan jeg leve med. Det verste var at det var skittent, på grensen til ekkelt. Jeg var glad jeg hadde tre senger og at en av de var rene!

IMG_1774

Badet var helt greit, hadde det ikke vært for det skitne badekaret og dusjforhenget og de grå håndklærne.

Jeg var sliten etter reisen og var glad vi skulle spise middag på hotellet, inntil jeg fikk vite at det var buffet. Dette er jo supert for de fleste, men for meg som nesten ikke kan spise noe ble det litt problematisk. Det ble ikke bedre av at de i resepsjonen bare så dumt på oss og ba oss snakke med reiseselskapet, da vi forklarte problemet mitt. Dessverre klarte heller ikke de å formidle beskjed til kjøkkenet.

Da vi kom til middagen (noe trist spisesal) måtte jeg igjen forklare hva jeg ønsket, noe som ikke var så enkelt i og med at de ikke snakket så godt engelsk og tydeligvis ikke hadde begreper om matallergier. De ba meg spise fisk, med masse hvetemel… Eller kylling i hvitløk… Det fantes ikke en eneste ”ren” rett! Heldigvis gav jeg meg ikke og til slutt fikk jeg en tallerken med tre stykker med lam, tror jeg. De sa det var entrecote, men det smakte lam. Jaja, jeg var glad jeg fikk noe!

Ingen kulinarisk opplevelse, men det var i det minste mat, og jeg ble ikke dårlig! :)

Ingen kulinarisk opplevelse, men det var i det minste mat, og jeg ble ikke dårlig! :)

 

Jeg inspiserte maten de andre fikk og den så helt grei ut. Typisk buffet… Og typisk skitne tallerkener….

Til frokost antok jeg at det ville bli problemer og jeg kokte derfor flybårne, medbragte egg i eggkokeren min (ja, alle eggene overlevde flyturen!). Jeg tok ikke feil mht. frokosten, så igjen var jeg glad jeg hadde med meg både egg, kjeks og litt brødmat. Heldigvis var det kjøleskap på rommet!

Når jeg reiser alene pleier jeg alltid å bruke sikkerhetslenken på døren. Her var det ikke noe lenke. Det var heller ikke safe på rommet!

Det er ikke WiFi på rommene, men det er gratis i resepsjonsområdet, når den virker…

Siste dagen var jeg alene, og var usikker på om jeg hadde middag inkludert i prisen. Jeg spurte derfor veldig klart, om jeg hadde middag inkludert, hvis ikke ville jeg ikke spise buffet, siden jeg ikke spiser noe særlig likevel. Jeg tenket jeg skulle se hva de hadde. Mannen jeg snakket med sjekket og sa: ”Jada, du har halfboard!” Da jeg spurte om det betød at jeg hadde middag inkludert sa han: ”Yes madame, you can eat!”

Denne dagen fant jeg faktisk noe å spise, ren ris og litt kylling som ikke luktet hvitløk.. Da jeg smakte på den var den også helt smakløs, så da turde jeg å spise litt.

Etter mitt kulinariske måltid, som tok sånn ca. 5 minnutter å fortære, gikk jeg. Da ropte alle på meg og sa at jeg måtte betale 40 Eur! Jeg kjente jeg ble sint og sa at jeg hadde spurt uutrykkelig om jeg hadde middag inkludert (mannen jeg hadde snakket emd stod der og var frekk nok til å si at han hadde sagt at jeg ikke hadde midadg inkludert.) Da jeg stod på mitt og sa at jeg aldri hadde spist  den maten der (en kyllingbit og litt ris) om jeg måtte betalt, snakket de med hverandre  og sa at det var greit. Egentlig burde jeg være happy, likevel blir jeg irritert når jeg tenker på det.

Det er en liten souvernirbutikk på hotellet. Jeg sjekket aldri prisene, men jeg vil tro det er billigere i byen.

Ca. 15 min. gange fra hotellet ligger det et lite kjøpesenter. Der har de Carrefour (matbutikk) og noen klesbutikker, kafe’er og restauranter. Jeg var innnom Carrefour for å sjekke om de hadde noe glutenfritt, men jeg fant ikke noe.

Hotellet ligger ca. 10 min. utenfor sentrum. Normalt sett har jeg ikke noe problem med å bo utenfor byen om hotellet er bra. Om jeg noen gang skal tilbake til Marrakech kommer jeg nok til å bo i sentrum, enten på en liten Riad (ofte familiedrevet, lite, tradisjonelt hotell), eller på ett av de finere 5-stjerners hotellene.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *