Oslo – Marrakech, Norwegian Air Shuttle

IMG_1757

Endelig var dagen her. Dagen da 16 reisebloggere, fra hele landet, skulle treffes og reise på tur sammen. Turen, som ble sponset av Visit Morocco og reisebyrået Sahara Experience, ble arrangert av reiseportalen Norske Reisebloggere.  Jeg hadde truffet fotografen Monica en gang før, ellers kjente jeg ingen.

Det tok ikke lang tid før vi fant hverandre, både fysisk inne på Gardermoen, men også på det rent mentale (reise)planet. Det viste seg at vi alle var på nett, i dobbel forstand her også, og det tok ikke lang tid før vi ble en sammensveiset gjeng.

Turen begynte særdeles dramatisk for Henriette, som først ved passkontrollen ut av EU på Gardermoen, 45 min. før flyet skulle gå, oppdaget at passet var gått ut!  Mirakuløst nok klarte hun å få seg et nødpass og rakk akkurat flyet! Mange vil nok tenke at dette ikke burde skjedd med reisevante folk som oss. Problemet når man begynner å bli litt for vant til å ta fly, er at man går litt på autopilot. Da kan slike ting som når passet går ut, hvor mange sider man har igjen i passet (noen land krever at det skal være et visst antall sider i passet) tid og sted bli litt vanskelig å få med seg.

Siden alle hadde sjekket inn til forskjellig tidspunkt satt vi på forskjellige steder. Selv hadde jeg, med vilje, plassert meg på den nest bakerste raden fordi den var ledig da jeg sjekket inn. I lavsesong hender det ofte at det er mulig å sikre seg en treseter alene på den måten. Som jeg trodde kom det ingen på raden min og jeg hadde en særdeles avslappende flytur.

Som vanlig selges det både mat og drikke under flyturen, men jeg sjekket aldri hva, siden jeg ikke kan spise noe av den maten. Jeg hadde med meg min egen niste som bestod av kokt egg (man kan da ikke ta hensyn til andres fintfølende nese selv om man sitter på fly!), gulrot- og havremuffins, muslibarer og sjokolademufins (uten “topping”). Med dette på ”tanken” var både magen, hodet og jeg happy!

Etter 5 timer landet vi på flyplassen i Marrakech, Marrakech Menara Airport. Flyplassen er realtivt liten og oversiktlig og bagasjen kom ganske raskt. Utenfor ankomtshallen er det to minibankterminaler. For å regne om kursen på marokkanske dirham (MAD) kan man enkelt trekke fra en null og gange med kursen på Eur. Dvs. 100 MAD = 10*8 = 80 kr.

Når 16 stykker skal ha ut penger samtidig kan det ta litt tid. Især når ingen har peiling på kursen og alle lurer på hvor mange "penger" man skal/bør ta ut.

Når 16 stykker skal ta ut penger samtidig kan det ta litt tid. Især når ingen har peiling på kursen og alle lurer på hvor mange “penger” man skal/bør ta ut.

No-backpacker og backpacker på tur!

No-backpacker og backpacker på tur!

Vi ble plukket opp av representantene fra Sahara Experience som kjørte oss i en minibuss til hotellet, ca 10 min fra flyplassen.

(Bloggtur sponset av Sahara Experience og Visit Morocco.)

 

 

 

 

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/lavfodma/public_html/nobackpacker.no/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

4 thoughts on “Oslo – Marrakech, Norwegian Air Shuttle

  1. Cecilie Post author

   Tror det var en del ledige seter helt bakerst. Av en eller annen grunn vil folk alltid sitte lengst mulig fremme og det har jeg altså lært meg. 🙂

   Reply
  1. Cecilie Post author

   Nødutgang er bra ja! Jeg pleier ofte å betale for det når jeg er på lengre reiser (med ruteflyselskapene må man betale for disse setene).

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *