20 ting jeg skulle ha visst før jeg startet å reise

IMG_2951

I dag ble jeg inspirert av denne bloggposten til Randombloggen. Hun har her ramset opp 20 ting hun skulle visst før hun startet å reise. Jeg må si jeg kjente meg igjen i en del av det hun skrev. Bl.a. at det ikke er spesielt lurt å pakke shampo og flytende væsker rett i kofferten. Jeg har ikke tall på alle de gangene jeg har kommet hjem med tannkrem og/eller shampomarinerte klær! (Og så kan man jo undres over hvorfor dette har skjedd flere ganger….)

Flere bankkort er også greit å ha. Og om du ikke finner lommeboken 5 min. før drosjen kommer for å hente deg, finn frem et gammelt bankkort selv om du ikke kan koden! Det er tross alt bedre enn ingenting når du står på andre siden av jordkloden!

Å alltid ha snacks i vesken er et must, spesielt når man er i India og man må fjerne gamle matrestene fra forrige gjest fra gaffelen, før man får sin egen mat. Plutselig ble en tørr Bixitkjeks veldig attraktiv!

Reiseforsikring er både viktig, praktisk og veldig greit når man har trakket på en kråkebolle og må på sykehus. Eller når bagasjen med burberryskjerfet og den fine drakten står igjen i Amsterdam og du er i Barcelona… 😉

Mange jeg kjenner pleier å ha kopi av passet sitt som de legger igjen hjemme i tillegg til at de også har med seg en kopi selv. Dette har jeg aldri gjort, men jeg har hatt det i tankene flere ganger. Kan være greit om man blir frastjålet passet!

Å merke kofferten med ett eller annet lett gjenkjennelig er ikke så dumt. Både fordi du selv vil se kofferten med en gang, men også fordi sjansene for at andre skal ta feil koffert blir mindre. Sønnen min, da 12 år, var ikke spesielt høy i hatten da han skulle på sjakksamling i Oslo og det eneste som lå på bagasjebåndet etter at alle andre hadde fått sin bagasje, var en koffert som lignet på hans!

Et tips for litt mer erfarne reisere er å ikke tro at du vet når flyet går. Flyselskapet kan nemlig ha endret rutene siden sist du reiste.

Noen byer har både to og tre flyplasser, sjekk at du drar til rett flyplass før du drar fra hotellet!

Ikke tro at du vet hvordan du skal komme deg til flyplassen og hvor lang tid det tar. Noen ganger kan det som ser ut som en kort tur med undergrunnsbanen rett og slett være umulig, taxituren til togstasjonen kan være mer enn 5 minnutter og togene kan gå med svært ujevne mellomrom. Ikke så veldig greit når man står på hotellet i Tokyo 3 timer før flyavgang og man tror undergrunnsbanen skal både gå ofte og til flyplassen. Det er godt mulig undergrunnen hadde gått ofte til Narita, om den hadde gått dit…

Jeg klarte ikke å finne 20 reiseråd, men sammen med Randombloggen sin liste tror jeg du skal være godt forberedt til din neste tur!

 

 

 

 

2 thoughts on “20 ting jeg skulle ha visst før jeg startet å reise

 1. Randomjenta

  Så hyggelig at du ble inspirert av posten! 😀

  Du har fått med en del punkter jeg ikke kom på selv også! Spesielt det om at man burde være sikker på at man vet hvilken flyplass man faktisk skal til, haha. Vet om enkelte som har gått i den fellen og dratt til feil.. Det er jo kjipt om feiren blir ødelagt fordi man ikke rakk flyet.

  Bruker selv å ha en kopi av passet liggende som pdf på mailen min, slik at det er tilgjengelig uansett hvor jeg er (så lenge det finnes internett selvfølgelig) – i tilfelle originalen blir borte 🙂

  Reply
  1. Cecilie Post author

   Når du sier det, så har jeg en pdf fil med passet mitt jeg også, trengte det i forb. med en visumsøknad en gang. Hadde helt glemt det. 🙂

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *