Leiebil og bilkjøring i Johannesburg

Vi hadde bare leiebil de siste dagene, da vi dro til Pilanesberg, men jeg angrer på at vi ikke hadde leiebil hele tiden. I johannesburg er man avhengig av bil eller å ta drosje fordi den lokale kolletivtrafikken ikke er så lett å forstå seg på.

Hotellet vårt lå like ted Budget (og mange av de andre bilutleiefirmaene). På forhånd hadde jeg sjekket hvem som var billigst og iflg. nettet var Budget billigst for de dagene vi trengte leiebil. Vi ønsket en litt større bil, men fikk den absolutt minste, men eneste, de hadde.

Å kjøre i Johannesburg (og Sør-Afrika) kan være en utfordring for oss nordmenn pga. venstrekjøringen. Selv overlot jeg kjøringen til min andre halvdel, men iflg. han er det bare en vanesak å kjøre på feil side av veien. Nå skal det sies at jeg kjørte bil da vi bodde i Liverpool, somogså har venstrekjøring, men da hadde vi vår egen bil, med rattet og girspaken på rett side og da var det bare som å kjøre i venstre fil. Jeg innbiller me at det er vanskeligere når også bilen er “venstreinnstilt”.

Veiene i Johannesburg er stort sett fine og det er lett å finne frem, spesielt om man har tilgang til data på smarttelefonen og kan bruke google-maps som GPS. Veiene utenfor Johannesburg var ikke fullt så fine og fartsgrensen var høy i forhold til veistandarden. “Pot-holes” forekom ofte, selv på veier med fartsgrense på 120 km/t.

Her er en liten video tatt fra bilen:

Jo’burg, vei

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *