Å ta buss i Johannesburg

IMG_1399Slik ser bussene i Johannesburg ut. Riktig, det ser ikke akkurat ut som bussene her hjemme….

Det finnes ikke buss-stopp, tror jeg. Folk bare står i gaten, rekker ut en hånd og setter seg i bussen. Både hvor man skal stå og hvor bussen går til er det bare lokalbefolkningen som forstår. I tillegg er det bare lokalbefolkningen som vet hvordan de skal signalisere til bussen om de skal være med/hvor de skal. Dvs. at å ta buss i Johannesburg er IKKE noe for turister (med mindre man klarer å knekke koden om hvordan det fungerer da. Vennene våre, som har bodd i Johannesburg i 5 år, kan det fortsatt ikke… )

Bussene er ofte bulkete, som denne, og de har ofte en liten tilhenger for bagasjen. Jeg er litt usikker på om jeg hadde turd å ta denne bussen selv om jeg hadde skjønt systemet… Nei, leiebil er nok tingen om man vil komme seg rundt i Johannesburg og omegn!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *