Løveparken – Johannesburg

IMG_4552

Om du ikke rekker å dra på safari mens du er i Johannesburg kan en tur til Løveparken være en idee. Løveparken er den største turistattraksjonen i Johannesburg og vi ble frarådet mot å dra dit av de lokale. De mente det var lite å se og at det kun var for turister. Vel, vi var jo turister, så vi dro!

Før vi ankom hadde vi planlagt å spise lunsj i Løveparken. Maten var helt grei, men ingen kulinarisk opplevelse og det var relativt dyrt. Om man rekker å spise før, ville jeg absolutt heller ha spist et annet sted!

Vi hadde fått billetter til parkens “self-drive” område. Da kjørte vi gjennom parken med leiebilen vår. De første durene vi traff på var ikke farlige…

Selve løveparkene var organisert som 4 egne parker, antageligvis pga. sikkerheten. Før vi kjørte inn i den første parken fikk vi et skriv der det stod med store bokstaver: “HOLD VINDUENE LUKKET!”

 

IMG_4535

 

Løvene hadde (heldigvis) fått mat på morgenen den dagen vi var der. Av en eller annen grunn tenkte jeg at de sikker tikke var fullt så farlige da… Mette løver = farlige. Sultne løver = veldig farlige. Likevel var det litt absurd da løvene plutselig kom labbene mot oss, gikk mellom bilene og så inn. IMG_4502

 

 

 

 

 

Den siste parken vi kom til het “wild dogs park”. Vi kjørte innom, men så ingen ville hunder, kanskje de var blitt tamme? De var der ihvertfall ikke, og det var i grunnen like greit, hunder har vi hjemme!

IMG_4609

 

Da vi kom tilbake til parkeringen så vi plutselig denne karen rett fremfor oss. Jeg ble i fyr og flamme og hoppet ut av bilen for å ta bilder. På avstand så ikke giraffen så stor ut, men da den kom nærmere og nærmere ble jeg litt redd. Som den byjenten jeg er visste jeg heller ikke om giraffer er farlige dyr…. (Jeg antar de ikke hadde latt den gå løs om den hadde vært farlig, men jeg er ganske liten og giraffen var ganske stor… )

 

 

IMG_4583

Hehe, alle trærne var ribbet for blader under giraffhøyde!

IMG_4589

IMG_4612

IMG_4610

Denne karen her ville være med oss hjem… Ingen skal si at giraffer ikke er søte dyr, selv om de er store! Se på de øynene!

 

 

 

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/lavfodma/public_html/nobackpacker.no/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *