Apartheidmuseet – Johannesburg

IMG_4445Å komme seg til Apartheidmuseet er veldig enkelt om du har egen bil, men jeg vil tro det er billig og greit å ta en drosje også.

Ved inngangen til parkeringsplassen er det store gjerder og man får et plastkort når man kjører inn. Det er gratis å parkere, men du må levere fra deg plastkortet når du kjører ut igjen. Hva som skjer om du ikke har kortet? Ingen aning, vi hadde vårt!

Inngansbilletten koster i underkant av 40 kr. per person.

Pga. Nelson Mandelas bortgang var det, da vi var der, en ekstrautstilling om Nelson Mandela. Ellers er hovedutstillingen utformet som en slags labyrint. For meg var det litt rotete da det var lett å plutselig havne tilbake til der man hadde vært, eller å hoppe over deler av utstillingen.

Selve utstillingen bestod for det meste av tavler med tekst. Noen steder var det satt opp skjermer der de viste video, mens effekter var det lite av. Dette gjorde utstillingen litt tung og kjedelig og man fikk en følelse av at man like gjerne kunne lest en bok.

Vi var ikke på kafeen i tilknytning til museet, men utenfra så den innbydende og moderne ut.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *