Internasjonale dager i Johannesburg

IMG_4424

25 grader og sol gir ikke så mye julestemning og det å feire julaften ble derfor bare feil. På julaften endte vi opp med å spise middag sammen med en tysker og en thailender (?) som vi ble kjent med i loungen på hotellet. Ingen norsk julekveld, men det er alltid artig å bli kjent med nye folk!

I dag, første juledag, var vi invitert på julelunsj til en hvit sør-afrikaner. Hun snakker det de kaller for afrikaans, et språk som i mine ører, ligner på nederlandsk. Og nå, etter å ha lest om språket på Wikipedia, har jeg funnet ut at ørene minne ikke hører feil. Afrikaans stammer fra en gruppe nederlendere som bosatte seg ved Kapp Det Gode Håp i 1652.

IMG_4416

De fleste husene i Johannesburg er inngjerdet, både med store jernporter, piggtråd og elektriske gjerder. For å komme inn i dette nabolaget måtte vi skrive oss inn med navn, telefonnummer og bilnummer før vi fikk kjøre inn. For å komme ut igjen måtte vi ha en kode fra hun vi besøkte.

I tillegg til oss var det et fransk par, med en datter på 15 år, i besøket. Da vi fortalte at vi var fra Norge ble de i fyr og flammer fordi noen av deres betse venner var fra Norge! Datteren i huset der skal til Norge til høsten, for å lære seg norsk, fordi hun vil søke om norsk statsborgerskap (faren har norsk statsborgerskap, men er bare født i Norge. Dvs. han snakker ikke norsk). Fordi hun som skal til Norge ikke kjenner noen nordmenn vil de koble oss, slik at vi kanskje kan hjelpe henne litt før hun skal reise og når hun er der. Det er selvfølgelig bare kjekt! (Om noen av dere lesere vil ha en 15 år gammel sør-afrikaner boende hos dere i noen måneder, så send meg gjerne en melding! Dere må bo i Oslo.) Og til sist, kollegaen til mannen som inviterte oss, er fra Russland. Man kan derfor trygt si at vi har følt oss ganske så internasjonale de to siste dagene!

IMG_4421

 

Til lunsj fikk vi nesten norsk julelunch, men uten sild og fis. Til dessert ble det servert Christmaspudding og fransk julekake (siden fransken min er litt rusten tar jeg ikke sjansen på å skrive navnet på kaken her…). Sistnevnte kake var medbragt fra franskmennene.

 

 

I ettermiddag endte vi opp i loungen sammen med dem vi spiste middag med på julaften og… fire nordmenn…

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *