Club-lounge, Intercontinental Johannesburg

Da vi ankom hotellet var loungen stengt, men vi fikk et lite inntrykk iom at loungen ligger helt åpen rett utenfor rommene. Akkurat det var positivt, spesielt siden rommene er små.

IMG_4364Frokosten var ganske basic i loungen, men man bestille egg, bacon og pølser og man kan også ta frokosten enten i hovedrestauranten eller på rommet. MEN dette gjelder KUN om man har betalt for frokost i romprisen. Om man er oppgradert til club-rom og ikke har betalt for frokost må man betale 120 kr. per. pers. for frokost. Dette hadde jeg så vidt lest om i en hotellomtale, men trodde ikke det kunne være sant. Da vi fikk regningen etter frokosten første natten spurte jeg derfor om ikke frokosten var inkludert. Han jeg snakket med da sa at det var inkludert.

IMG_4363For å være sikker spurte vi på nytt igjen i dag, nede i respesjonen. Der fikk vi forklart at vi må betale for frokost, selv i loungen, siden vi ikke har betalt for frokost. Da jeg sa at jeg aldri hadde vært med på liknende, å bli oppgradert til lounge, men måtte betale for frokost, sa de at de skulle snakke med manageren og han skulle ringe tilbake innen 10 min.

Etter 30 min. ingen telefon… Jeg ringte derfor ned og fikk fortalt at manageren akkurat var kommet og at han ville ringe innen 20 min. Etter 40 min. ringte mannen og spurte etter min mann (selv om bestillingen var i mtt navn…). Da jeg sa at min mann ikke var til stedet og at han kunne snakke med meg fikk jeg bare forklart at vi måtte betale for frokost og at slik var reglene. Vi kunne få kaffe, men ikke noe å spise. Da jeg spurte om vi måtte betale for afternoon-tea eller “happy-hour” var også det gratis. Manageren beklaget ikke og var ikke spesielt hyggelig.  (Senere fikk jeg vite at mannen hadde truffet manageren nede og at han hadde fått en skikkelig beklagelse fra en hyggelig fyr. Dette var ikke mitt inntrykk! Og nei, jeg er aldri uhøflig og krever aldri noe, så ingen grunn til å ikke være høflig mot meg.)

Siden jeg har med meg mat (jeg var blitt lovet glutenfritt brød, men fyren i loungen visste ikke en gang hva det var for noe….) kommer jeg neppe til å betale for frokost…

IMG_4403“Afternoon-tea”, fra ca. 15-18.30, består av kaker og ost (som har stått ute siden frokost…).

“Happy-hour” fra ca. 18.30 til 19.30-20’ish (tidene her er ikke så nøye. I mroges ble frokosten tatt vekk kl. 12.30…) er litt småretter, men ikke noe middag, og diverse drikkevarer. Siden jeg ikke selv drikker alkohol har jeg ikke hengt meg opp i hva som blir servert, men jeg er sikker på at det er greit nok. Det gikk ihvertfall ned på høykant hos pilotene som satt ved siden av oss, og som skal ut å fly i morgen… Hey, jeg glemte å si at det også til “happy hour” ble servert ost, muligens den samme som hadde stått hele dagen?

Servicen i loungen er noen ganger bra, noen ganger ikke bra…. Alt i alt er nok ikke dette hotellet på min favoritt-liste over IC-hoteller, hverken når det gjelder hotellet selv, service, rommene eller loungen og jeg er usikker på om vi kommer til å bo her neste gang vi skal til Johannesburg (vi skal hit to uker, en gang i året).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *