Kinesisk varme

 

 

IMG_4341Slik så det ut i Bergen i dag. Snø, sol, blå himmel, men kaldt. Nydelig!

IMG_1267

 

Da jeg kom inn, etter å ha måkt litt, var jeg ekstremt glad for mine kinesiske tøfler og den elektriske varmeputen. Tøflene ser jo litt…. tøffelaktige.. ut, men de er utrolig gode og varme. Muligens fordi det er en skikkelig såle på de? Det vittige er at jeg så flere kinesere tasse rundt i disse skoene/tøflene UTE! Spesielt gamle mennesker gikk rundt med disse skoene, med både snuter og ører. Dessverre fikk jeg aldri tatt noe bilder. Synd, for det var virkelig komisk!

Det som også er komisk er at min kjære mann nektet å kjøpe slike tøfler, han bare stjal mine. Til slutt kjøpte jeg et par nye “til meg” og vips var også han varm på føttene, inne vel og merke…

En annen som har lagt sin elsk på tøflene mine er sønnen min på 19 år. Da jeg spurte om faren skulle kjøpe tøfler, siden han fortsatt er i Chongqing, fikk jeg samme svar fra ham, som fra faren: “Neida, jeg trenger ikke, jeg har jo disse! Vi kan dele de broderlig, du kan få de om natten, så kan jeg ha de om dagen!” Jo takk…

IMG_1268Den elektriske varmeputen er også genial. Puten er fyllt med en væske. Man varmer puten opp ved elektrisitet. Det tar ca. 10 min. og så er puten varm, veldig varm… Varmen varer i 6-7 timer! Man kan putte hendene inn mellom puten og stoffet, slik at det blir som en “muffe”. Flere av gateselgerne brukte, forståelig nok, disse for å varme hendene sine. For en frysepinne som meg er denne midt i blinken. God å varme hendene på, men også fantastisk til vond rygg, mage, nakke etc… Jeg elsker min allerede og av frykt for at den skal gå i stykker, kjøpte jeg med meg noen ekstra!

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/lavfodma/public_html/nobackpacker.no/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *