Hongbao og litt mer om bryllupet

 

I det forrige bryllupsinnlegget skrev jeg at det er vanlig å gi Hongbao også ved spesielle anledninger som kinesisk nyttår, fødsel, studieavgang osv… Jeg skrev også at jeg ikke helt forstod hvorfor vi fikk en Hongbao i retur, men jeg skjønner det nå. Vi fikk en Hongbao som en takk for at vi kom helt fra Norge.  Beløpet vi fikk har jeg også funnet ut av. Vi fikk nemlig 528 Yuan. Når man sier dette tallet på kinesisk høres det ut som en setning som betyr noe a’la “Du kommer til å bli rik”.

Da jeg fikk vite at vi skulle i bryllup ble jeg litt satt ut fordi jeg ikke hadde med meg fine nok klær. Heldigvis hadde jeg en kjole. Det viste seg at jeg ikke hadde trengt å bekymre meg, jeg var en av gjestene som var mest pyntet. De andre kom i hverdagsklær! Selv brudens mor hadde på seg en vanlig bukse og genser. Note to later: Man trenger ikke å pynte seg for å gå i kinesisk bryllup!

 

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/lavfodma/public_html/nobackpacker.no/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *