Hotpot, kumage og denslags…

Chongqing er hotpot’ens hjemsted og siden jeg ikke har vært med på det før (i Chongqing) måtte vi ha det til middag i dag. Akkurat i dag må jeg si at jeg takket min noe trøblete mage. For det første fordi jeg da slapp å spise både kumage, kuhjerne og andetarmer, men også fordi det var greit å si at jeg ikke kunne spise den KRUTTSTERKE hotpot’en.

Heldigvis var vi på et hotpot-sted som hadde det sterkeste “kryddervannet” i en ring ytterst og en uten noen sterke krydder i midten. Når man spiser hotpot får man altså en gryte med kokende væske tilsatt div. krydder. Gryten holdes varm via et gassbluss som er innebygget i bordet. Man får så kjøtt og div. grønnsaker som man selv koker i krydderblandingen. På bildet øverst til venstre er selve hotpotgryten og… kumage… Det er visstnok godt, men for meg må mat være estetisk. Kumage så ikke godt ut og jeg stod derfor over å smake…

Gjett hva dette er? Riktig… Kuhjerne… Visstnok en delikatesse….

 

 Dette er den ferdigkokte kuhjernen. Den så ikke så ille ut og da tenkte jeg at jeg kunne smake. Det smakte i grunnen bare veldig sterkt krydder, men konsistensen var litt som… litt bløt pate (finner ikke e med strek over….)?

Andetarmene stod jeg også over. Jeg tok ikke en gang bilder av de… 🙂

Heldigvis bestilte de litt “tam” mat til meg. Det vil si at jeg fikk ris, biffkjøtt og tofu. Tofuen kom i veldig tynne, lange strimler og den smakte nesten som pasta. Veldig godt!


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/lavfodma/public_html/nobackpacker.no/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *