Klesvask på kinesisk vis

 

I Kina (og Japan) har man vaskemaskinen ute på terrassen/balkongen! For meg høres det litt farlig ut mht. regn/fuktighet og elektriske apparater, men jeg regner med de vet hva de gjør!

Vaskemaskinene varmer ikke opp vannet. Det vil si at man må helle varmt vann i maskinen før den settes på. Vi har opptil flere vasker på balkongen vår, men ingen med varmt vann i. Det vil si at jeg må gå fra kjøkkenet og ut på balkongen med uttallige kar med varmt vann (jeg har bare en liten “vaskebalje”). Litt tungvint, men hey, jeg får se på det som trim!

Å Finne ut HVORDAN maskinen virket var ikke så lett siden alt stod på kinesisk. Etter flere forsøk, uten klær i, og med kaldt vann, fant jeg endelig ut hvordan jeg skulle få maskinen til å kjøre en gang med vaskepulver og varmt vann og to skyllinger. For å få ekstra skylling kjørte jeg like godt maskinen en ekstra gang, uten vaskepulver… Etter at vasken var ferdig ble det klestørk, også det på kinesisk vis….

I taket på balkongen, er det to metallrør der man kan henge kleshengere. For å få kleshengerne opp må man ha en “klesopphengerstang”: Et langt skaft med en hesteskoliknenede “metalldings” slik at man klarer å hekte kleshengeren på for å få kleshengeren opp og ned fra metallrørene i taket. Hehe… Var dette forståelig?

På de fleste altaner ser man derfor alt fra sokker, gensre, bukser og… underbukser… som henger til tørk på en kleshenger. Det er bare et lite problem… Selv om det er relativt varmt her nå (15-16 grader) er det veldig fuktig i luften og klærne tørker ikke på flere dager! Dessverre er det like fuktig inne, men jeg har laget en liten tørkesnor inne, rett under airconditionen som blåser varmluft. Da tørker klærne på 1,5 dager i stedet for 3…

 

Det er tydelig at klestørk ikke akkurat er en privatsak. Selv i parken henger folk opp klærne sine! Dette bildet er tatt i parken som ligger like ved leiligheten vår.

 

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/lavfodma/public_html/nobackpacker.no/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *