Vestlig mat

I dag fikk jeg tak i en flaske med ketchup, et glass med syltetøy og litt smør. Ketchup til det mikrokokte egget mitt og smør og syltetøy til de glutenfrie knekkebrødene mine. Høres fantastisk ut, ikke sant? Den eneste ulempen er…. Jeg tror både ketchupen og syltetøyet er gått ut på dato…. Det står en dato på glassene, men det er godt mulig det er produksjonsdatoen, hva vet jeg? Uansett så tviler jeg på at det er uspiselig, slike matvarer holder seg som oftest til langt over “best før” datoen.

Smøret hadde også fått hard medfart. Det var tydelig at det hadde falt i bakken og gått hull på. Den lille pakken med smør (250 g), til den nette summen av 30 kroner, ble enda mindre etter at jeg hadde skjært vekk alle kantene… Skjønt jeg er fortsatt litt skeptisk…

Disse varene fant jeg ikke på det lokale supermarkedet, som ligger nærmest campus, men på CBest, som ligger i sentrum. Der hadde de mange vestilge matvarer og det var litt billigere der. Selv om jeg ikke alltid skjønner hva som er hva synes jeg det er spennende å gå og se i matvarebutikkene når jeg er i utlandet og jeg ender som oftest opp med å kjøpe med meg noe hjem. Jeg regner med returkofferten denne gangen kommer til å inneholde litt krydderblandinger! I tillegg har jeg lovet sønnen å ta med meg… nudler… Nudlene de har her nede er så utrolig mye bedre enn dem man får hjemme, i følge sønnen. Nå er ikke jeg en stor nuddelspiser, men jeg tror jeg kan si meg enig med sønnen, nudlene man får her nede er en smaksbombe i forhold til f.eks. Mr. Lee.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *