Sjakk eller kinasjakk?

Som forhenværende ”sjakk-mamma” synes jeg det er spennende med Magnus i India. Vi rigger oss opp foran dataskjermen og ser på VG-nett for å få med oss kampene her fra Kina.

Som patriotiske nordmenn går vi rundt og tror at alle andre vet hvem Magnus er, eller at de i hvert fall vet at det er en nordmann i sjakk-vm. (Da vi var i Sevilla, for to-tre år siden, spurte alle om vi kjente Magnus. Muligens fordi fjeset hans prydet reklameplakatene på alle bussholdeplassene og ikke nødvendigvis fordi de var så interessert i sjakk!)  Der tok vi skammelig feil.. Her vet de ikke en gang hva sjakk er, de tror vi snakker om kinasjakk! (Og vi var vel litt usikker på om kinasjakk egentlig var/er fra Kina… )

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *