Maltesisk brød

 

I går fant jeg ut at jeg måtte prøve å lage noe liknende til det maltesiske brødet jeg fikk på Malta. Etter å ha googlet og lest litt fant jeg ut at jeg ikke orket å styre med leirkrukke/jerngryte, men at jeg ville prøve meg med å bruke dampfunksjonen på komfyren i stedet for.

Jeg satte deigen i går kveld. Kaldt vann, en klunk olje, mel, litt gjær, litt salt og litt sukker ble rørt sammen til en ganske klissete/bløt deig. Deigen ble stående til i morges.

Jeg rørte deigen lett med litt mel, hvelvet den ned på en stekeplate med bakepapir og lot den stå og heve i ca. 1,5 timer.

Ovnen ble satt på 230 med damp.

Fordi jeg ikke brukte leirkrukke/jerngryte ble brødet litt flatt, men det ble utrolig godt med både sprø og litt seig skorpe og en innmat som var skikkelig luftig og fin!  Kan anbefales!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *