Valetta

Valetta er Maltas hovedstad.

Å komme seg fra St. Julian til Valetta var veldig enkelt. Det går opptil flere busser. Jeg fikk beskjed om å ta nr. 12 eller 13, men det er flere busser som går til/fra Valetta enn det. Tror jeg tok 222 den ene dagen. Uansett om du holder deg til 12 og 13 så kommer du deg frem. Turen er ikke på mer enn ca. 1 mil, men bussen bruker 40 min. fordi det er så mange som går av og på.

Bussen stopper på “Busterminus”, som er en rundkjøring, en stor parkeringsplass og mange små kiosker rundt.

Det var ikke så lett å forstå hvor de forskjellige bussene gikk fra, men jeg tror bussene som var til høyre (om du står i enden av hovedgaten og ser på alle bussene) går sørover, mens bussene til venstre gikk sørover (tilbake til St. Julian).

Da jeg gikk av bussen hørte jeg noen som sang og jeg gikk selvfølgelig mot lyden.

IMG_2890Utenfor en av de mange mer eller mindre shabby kafeene/kisoskene satt disse karene og spilte gitar og sang. De syntes selvfølgelig det var veldig stas da jeg ville ta bilder av dem!

For å komme til hovedgaten bare følger du strømmen. Akkurat nå driver de med mye byggearbeid, antageligvis frem mot 2018, da Valetta er kulturby. Det er hele fem år til, men de frontet det allerede noe voldsomt!

Valetta står på UNESCOS verdensarvliste og det kan man nesten forstå når man går i byen. De fleste bygningene er gamle og det er få høye og moderne hus. Veldig sjarmerende!

Jeg spiste lunsj på en italiensk kafe. Ikke noe kulinarisk opplevelse, men helt greit!

Valetta er helt sikker veldig interessant for folk som er glad i historie, gamle bygninger og arkeologi. For oss andre er det koselig å rusle i gatene, men det føles mer som en “sydenby” enn en hovedstad.

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/lavfodma/public_html/nobackpacker.no/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *