Maltesisk brød

IMG_3055

Jeg tror egentlig ikke at dette brødet kun bli laget på Malta og jeg er usikker på om det er en egen maltesisk oppskrift. Jeg synes det ligner veldig på brød jeg også har fått i Italia, Frankrike, Spania og muligens også noen andre land. Kanskje til og med Norge? Anyway, poenget mitt er at det er fantastisk godt. Selv noen dager gammelt smaker det helt fortreffelig med litt smør på!

Brødet blir åpenbart bakt i steinovn, men jeg tror den egentlige hemmeligheten for den seige skorpen og den luftige innmaten er lite gjær, lite mel (deigen skal være klissete) en natts hevetid og damp. På nettet fant jeg ut at man kunne lage brødet i en leirgryte slik at brødet blir “dampet” inni, men jeg lurer på om man kan lage brødet i en ovn med damp? Hmmm… tror jeg må prøve ut dette når jeg kommer hjem…

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/lavfodma/public_html/nobackpacker.no/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *