Marked i Wudaokou

Wudaokou er et typisk universitetsområde, studentene både bor og studerer her. Dette gjenspeiler seg både butikkene og ikke minst på markedet. I motsetning til silke- og perlemarkedet finner du her mye mer varierte varer. Du finner selvfølgelig mye billig “made in China” polyester/plast varer, men ikke på langt nær så mye som på turiststedene. I tillegg til at det er lite replikavarer (kopivarer) på dette markedet er det også mange lokale, små designerspirer som har butikkene sine her.

Det sies at prisene her er lavere enn på turiststedene, problemet er at ingen snakker engelsk så å prøve seg på pruting er vanskelig. Med mindre du kan mandarin skjønner de ikke hva du sier. Når det er sagt kan du fortsatt gjøre noen kupp, selv om du også her kan bli lurt med “100% silk feeling. polyester”.

Hvordan komme seg til markedet i Wudaokou:

Ta orange undergrunnsbane nr. 13 til Wudaokou. Følg Chengfulu østover og ta første hovedvei til venstre. Følg denne til neste hovedkryss. Gå over veien. Der vil du se bl.a. dette:

 

Ikke gå inn på hotellet, men døren ved siden av hotellet (det minste bygget med mye glass).

 

Kanskje du treffer denne karen i krysset også?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *