Xijiao Hotel

IMG_2187Da vi hadde fått alt pakket vårt ut av drosjen og var på vei til å gå noen runder med kofferter (2 personer, 4 kofferter og en smal gangvei opp ved siden av trappene), kom det plutselig to menn løpende for å hjelpe oss. “Dette lover bra!” tenkte jeg! Selve inngangspartiet og resepsjonen så heller ikke så verst ut. At noen av de snakket engelsk lovet også bra!

Innsjekkingen var en noe tidkrevende prosess. De fant ikke bestillingen vår (i mitt stille sinn tenkte jeg at vi da kunne gjøre det veldig enkelt: Flytte tilbake til Intercontinental!) og det ble mye frem og tilbake. Til slutt klarte de å skaffe oss et rom for en natt til mannen får ordnet med sine kontakter, som har bestilt for oss.

IMG_2180For de som er vant til å bo på ungdomsherberger, vandrehjem og campingplasser vil jeg tro at dette hotellet er himmelen. For de som er vant til å bo på 5* hoteller er dette hotellet… det motsatte av himmelen…

Hotellet består av 9 bygninger, det er stort og med mange rom. Etter å ha gått gjennom gangen til rommet vårt, var minførste tanke: “Fengsel.” Og da jeg kom inn på rommet bare lo jeg. Det kunne vært verre, men det kunne også vært bedre!

Jeg trengte en dusj og angret straks på at jeg ikke hadde dusjet før jeg dro fra Intercontinental. Det hadde betydd en mindre dusjseanse i den muggne dusjen med grønn plastmatte og en liten varmtvannsbeholder ved siden av.

Jeg har aldri før forstått hva folk har snakket om når de har snakket om gode og dårlige håndklær. Det har aldri slått meg at det er noe forskjell, inntil nå! Etter dusjen ble håret, som vanlig, pakket inn i håndkleet og dandert som en turban på hodet. Dette pleier å være tilstrekkelig for å få håret til å ikke være dryppende vått, bortsett fra i dag. I dag var håndkleet nesten tørt mens håret var like vått som da jeg kom ut av dusjen. 100% bomull? Neppe…

IMG_2174En liten høneblund måtte jeg også ha, i den deilige… KNALLHARDE sengen! Dette er heller ikke noe jeg har forstått før, alle som snakker om de harde hotellsengene. Nå kan jeg også snakke om det!

Heldigvis fikk jeg duppet av litt. Inntil telefonen ringte og jeg kvapp til, lette etter telefonen på nattbordet mitt, fant den selvfølgelig ikke – her er det ikke noe nattbord, og så begynte jeg å lure på hvor i alle dager jeg var, inntil jeg husket at jeg ikke var på Intercontinental…  Jeg måtte le litt for meg selv…

IMG_2181Fjernsynet her ser, ved første øyekast, ut som en flatskjerm. Ser man bak, eller fra siden, ser man at det er en falsk flatskjerm! Hvem i huleste lager falske flatskjermer? Man skulle tro det var omtrent like dyrt å produsere en falsk flatskjerm som en ekte, eller? .

Alt i alt hadde det ikke vært så ille hvis bare renholdet hadde vært bra, men det var det slettes ikke. Det er skittent over alt, til og med ett av putetrekkene var skittent, men jeg skal ikke klage. Jeg ble advart på forhånd og sa det var greit, så da får jeg bare holde ut!

Det sies at dette er et veldig bra kinesisk hotell, da lurer jeg på hvordan et dårlig kinesisk hotell er!

 

 

NB! “Varmtvannsbeholderen” var vaskemaskin! Vi har også kjøleskap, som ikke er kaldt, men pytt sann, hva gjør vel det? En diger vifte er plasser over den…lille vannkokeren… Greit å ha når man skal lage rett i koppen nudler!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *