Siste dagen i Seoul

Det er helt utrolig hvor fort tiden har gått! Det er nå 8 dager siden jeg kom og i morgen skal jeg reise hjem igjen. Jeg har fått gjort veldig mye “business-wise” og har fått en del a-ha opplevelser. Så mange at forretningsideen min har tatt en liten vending, til det bedre. Her nede har jeg fått verifisert en del ting som bekymret meg før jeg dro. I tillegg har jeg her funnet ut hvordan jeg skal unngå hele det problemet ved å… VRÆÆÆÆL, ta meg av all produksjon og design selv! Det vil altså si at Shil AS blir produsent OG designer! Høres flott ut, men jammen ganske skremmende også.

Jeg må innrømme at jeg er litt bekymret for om jeg kommer til å klare selve produksjonen, siden kroppen min ikke er 100% frisk. På den andre siden så kan jeg sitte å produsere og designe når det passer meg og jeg kan ta pauser når jeg vil. Hvis det viser seg at dette blir en “hit”, noe jeg har stor tro på ut i fra tilbakemeldingene jeg har fått, så kan jeg jo alltid ansette folk til å hjelpe til med produksjonen.

Jeg har kjøpt to fulle kofferter med det jeg trenger for å starte produksjonen. I tillegg har jeg fått en avtale med en fabrikk som skal produsere en del av delene for meg. Da har jeg full kontroll over produksjonen OG kvaliteten. HURRA!

Hehe, her er den lille trillekofferten som jeg har trillet med meg hver eneste dag disse dagene. I tillegg var jeg nødt til å kjøpe en rull med bobleplast for at ikke tingene skal bli ødelagt. Folk så litt rart på meg da jeg kom inn på undergrunnsbanen med alt dette. Jeg er heldigvis gammel nok til å ikke bry meg om hva andre måtte tro eller mene! 🙂

Nå gleder jeg meg til å komme hjem slik at jeg kan starte produksjonen. Dessverre får jeg ikke varene før mandag eller tirsdag fordi de må fortolles først. Hehe, for første gang i historien skal jeg gå på rødt gjennom tollen! 🙂

Jeg ble ferdig med all handling allerede kl. 12. Da tuslet jeg til hotellet, slappet av og gjorde klart alle kvitteringene til tollerne og så gikk jeg meg en tur. Her er bilder fra min siste tur i Seoul.

Alle blomsterbildene er att utenfor World Trade Center Seoul. Mulig det er noen motiver jeg har tatt bilder av før, men jeg ble bare så utrolig facinert av hva de har laget med blomster.

 

 

 

 

 

 

 

 

World Trade Center Seoul er på veien til Bongusa tempelene. De er over 1000 år gamle!

 

 

 

 

Obs, jeg glemte å ta av meg skoene… :-/

 

 

Jeg tror det bor folk på området!

 

 

Litt av en kontrast, den fredfulle parken der folk ber (? er litt usikker på hva de kaller det her…) og rett utenfor den nye og moderne bydelen i Seoul. Det høyeste huset er World Trade Center Seoul.
I alle templene lå det slike matter. De som ba, gjorde yoga, ritualer… brukte disse mattene.
Her kan man sitte og hvile seg litt.
Det som slo meg var hvor mange koreanere det var som brukte templene til sine ritualer. De hadde med seg bilder, smykker, bøker og gjorde ritualene sine helt uanfektet av at jeg gikk inn med sko og til og med tok bilder. Jeg følte meg ikke så veldig kuul da jeg tok bilder, men jeg *måtte* forevige det eneste kulturelle jeg har fått med meg på denne turen! 🙂
Ellers må jeg si at jeg for første gang i løpet av turen følte meg litt rådvill. Alle de andre koreanerne bukket dypt (som i et religiøst ritual) hver gang de gikk inn i templene, når de gikk forbi blomstene, ja, stort sett hele tiden. Jeg funderte litt på om jeg skulle begynne å bukke og leke religiøs jeg også siden jeg tross alt ser ut som dem. Jeg tror jeg nikket litt i det jeg gikk gjennom den første porten, men fant fort ut at jeg ikke var helt komfortabel med det! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *