Sight-seeing, vel…

I dag var planen å slappe av og å få sett meg litt rundt omkring. Det endte med at jeg gikk en tur på messen siden det var siste dagen i dag. Det var nemlig et produkt jeg ville se litt nærnere på der. Da endte det selvfølgelig med at jeg ble litt lenger enn planlagt. Jeg bestemte meg derfor for å spise lunsj før min lille utflukt. Lunsjen ble inntatt i food-courten på et kjøpesenter. Asiatisk fastfood er ikke det samme som den amerikanske akkurat… Bare se her, og det kostet meg den nette summen av 35 kr. 🙂 (Og jeg var mett resten av dagen…:-))

Veldig greit å se hva man får! 🙂

 

Yummi! Jeg stod over den utrolig sterke kimchi’en. (Kimchi er koreas nasjonalrett og det finne en haug med oppskrifter. Det er kinakål el. kål som er syrnet (?) og med forskjellig krydder på. Man får det som en siderett til alle måltider, ihvertfall middag.)
Ikke en dag uten shopping… 🙂 På vei til undergrunnsbanen stoppet jeg opp på et parfymeri. Jeg tror jeg har funnet den perfekte røde leppestiften, leppeblyant og flytende eye-liner. Tiden vil vise om jeg tåler det, jeg med min sarte hud…:)
Det er veldig gøy å handle på parfymeriene i Seoul (jeg handlet ørlitegranne i går også…:-)) fordi man alltid får med så mange prøver. Jeg vet dog ikke om jeg skal ta det som en fornærmelse at jeg bare får antirynkekremer og krem med høy solfaktor. Denne gangen fikk jeg ni små pakker med solfaktor 50! Jaja, jeg blir vel neppe brent om jeg bruker den.
Etter en ganske behagelig tur med tuben (lite folk) hastet jeg av gårde til “The Royla Shrine”, som sår på UNESCO’s kulturarv liste. Dumme meg hadde ikke fått med meg at man måtte ha guidet tur på søndager. I tillegg var det laaaaang kø, så jeg nøyde meg med å ta et bilde utenfor.  Jeg har vært der, nesten…:)

 

Utenfor var det spillklubb for de gamle. Det dere ser her er gamlinger (hehe) som sitter og spiller brettspill! Facinerende å se alle turistene som skulle inn i parken og all lokalbefolkningen (ihvertfall den eldre garde) som satt og koste seg utenfor.
Siden jeg ikke kom meg inn i parken, dro jeg videre til Dongdaemun. Jeg gikk meg litt vill på veien og hoppet derfor inn i en drosje. Det viste seg at jeg bare var 200 meter fra der jeg skulle. Sånn kan det gå gitt! Heldigvis betalte jeg ikke mer enn 10 kroner for turen. Da jeg hoppet ut av drosjen så jeg dette. Litt usikker på hva det er og hvorfor det var midt i veien, måtte derfor ta et bilde. (Jeg finner det sikkert hvis jeg leser litt i boken min…)
Normalt sett er det et yrende liv og mange markeder i Dongaemun, men om søndagen er det meste stengt. Kan tenke meg det må være deilig å sette seg ned ved denne elven mellom “handleslagene”. Veldig idyllisk med denne lille elvebredden midt mellom alle bodene med krims-krams (krims-krams boder er alltid åpne!)
På denne scenen, helt nede ved elven, var det teater/dansestykke rett før jeg kom. Dessverre kom jeg akkurat da de var ferdig. Jeg lurer på om dette var i forbindelse med at det er “Hangul-dag” i dag. De feirer at det er XXX år siden Hangul ble offisielt skriftspråk i Korea. Dette så jeg på tv da jeg kom hjem.

 

 Dette er Dongdaemun history- and cultural park. Jeg gikk ikke helt ned, det så ærlig talt ikke så spennende ut….
 Siden jeg ikke fkk komme inn i UNESCO-parken tenkte jeg å besøke Bongeunsa tempelet og parken. Dette ligger ca. 1 km. fra hotellet mitt. Jeg trasket meg bort og ble plutselig VEEEELDIG trøtt. Tok et bilde og tenkte at jeg får gå tilbake en dag jeg er litt mer opplagt. 🙂
Jeg tror alle disse blomstene ble satt opp pga. Hangul-dagen. Bildene er tatt utenfor World Trade Center, som ligger like ved hotellet mitt. VEEELDIG høyt! Jeg bor i 20. etg. og må se veldig langt opp for å se til toppen av World Trade Center!

 

I morgen er planen å stå opp tidlig for å komme meg ned til distriktet der alle leverandørene holder til. Krysser fingrene for at jeg holder ut i mange timer, men frykter at jeg blir sliten i hodet før jeg blir sliten i resten av kroppen…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *